Thursday, September 10, 2009

Kit Siang Bimbang, Mustafa Ali Yakin..

Begitulah senario yang berlaku dalam pakatan pembangkang. Nampak macam gah, macam mereka mewakili suara majoriti rakyat Malaysia. Tetapi cantik diluar, berulat di dalam.

Bukan sahaja mereka tidur dalam satu bumbung 'yang tidak berpaku', mereka tidur dalam satu kelambu malah tidur dalam kain sarung yang sama. Malangnya mimpi sentisa berlainan dan niat mereka semua tak sama.

Semalam Lim Kiat Siang berkata, berikutan dengan perkembangan di negeri-negeri yang diperintah pembangkang, beliau meluahkan kebimbangan bahawa pakatan pembangkang akan pecah juga akhirnya. Tetapi Setiausaha Agong nampaknya lebih berjiwa besar. Beliau mengakui bahawa PR adalah 'pakatan yang longgar', tetapi apa yang harus dilakukan ialah perkukuhkannya dan bukan menjangkaan ianya akan berpecah.

Belum apa-apa, kalau UMNO/BN yang kata mereka akan berpecah tak mengapa juga, tetapi mereka sendiri sudah tahu bila 'due date' kerjasama mereka, malah lebih tepat lagi, mereka mungkin boleh bersedia untuk menempah keranda (walaupun mulut mereka sentiasa berkata akan mengkafankan UMNO pada PRU13)- itulah akibatnya kalau mulut tak diinsurankan. Mendoakan kecelakaan kepada UMNO, tetapi sebenarnya malaikat maut sudah terlalu hampir dengan mereka.

Dalam hal ini nampaknya Kit Siang lebih terror berbanding Mustafa Ali, boleh mengetahui nasibnya dan nasib pakatan pembangkang yang tidak berapa baik. Sekurang-kurangnya pengikut PAS boleh samakan Kit Siang sama level dengan Nik Aziz yang boleh mengetahui siapa ahli syurga dan siapa ahli neraka.

1 comment:

Pak Ismail B Mustapa said...

Assalamualaikum...

Mari kita usaha agar blog memalukan wanita Melayu di bawah disekat atau dihentikan sepertimana blog-blog gay dan lucah.

http://my-steam.blogspot.com

Blog ini meletakkan gambar-gambar wanita-wanita Melayu tempatan tanpa kebenaran dan tanpa pengetahuan mereka. Gambar-gambar bertudung, berbaju penuh mereka dimanipulasi dan cuba dikaitkan dengan unsur seks liar iaitu 'fetish' si lelaki.

Pemilik blog cuba berselindung di sebalik tujuan 'dakwah' dan luahan pendapat kononnya. Ini jelas cuma taktik untuk mengelakkan blognya dipersalahkan.

Ia telah mengundang banyak komen yang berunsurkan lucah dan liar. Komen-komen kotor yang menyokong blog tersebut kemungkinan besar datang dari belia lelaki yang tidak senonoh berdasarkan susun ayat mereka.

Cuma baru-baru ini, pemilik blog telah memadam beberapa komen-komen yang teruk. Namun, gambar-gambar wanita Melayu Melayu tersebut masih di situ.

Saya membayangkan bagaimana jika wanita-wanita terbabit menyedari gambar mereka ditayangkan di internet tanpa kebenaran mereka dan kemudian dikaitkan dengan unsur seksual pula. Tentu mereka sangat malu. Suami dan keluarga mereka pasti malu.

Bayangkan jika wanita-wanita tersebut adalah ibu, adik,kakak atau isteri kita. Tiba-tiba sahaja gambar mereka dikeluarkan di internet...kerana 'fetish'..

Usaha sesuatu sebelum anak bini kita yang terkena..

................

-PESANAN MASYARAKAT
-SEBAR-SEBARKAN MESEJ INI KEPADA BLOGGERS YANG LAIN.

SAHABAT-SAHABAT AM